Archiv aktualit


29 leden

O programech COVID nájemné I a II v aktuálním Auditoru

Pro členy

V prvním letošním čísle časopisu Auditor najdete i článek Jany Skálové o dotačních programech COVID nájem I a COVID nájem II.

28 leden

Použití středové ceny pro ocenění finančních aktiv v portfoliích investičních fondů

Komora
Pro členy

Mohou investiční fondy použít tržní kotaci střed ("mid cenu") pro ocenění finančních aktiv reálnou hodnotou od 1. ledna 2021 pro účely své účetní závěrky sestavené dle vyhlášky č. 501/2002 Sb.?
22 prosinec

Paušální daň

Pro členy

Ministerstvo financí ČR připravilo souhrnnou informaci k aplikaci režimu paušální daně, která by mohla připadat do úvahy v případě auditorů OSVČ.

21 prosinec

Co nového přinese novela zákona o obchodních korporacích?

Pro členy

Editorka posledního letošního čísla, Jana Skálová, se ve svém článku „Bilanční pravidla rozdělení vlastního kapitálu v novele ZOK“ zaměřila na bilanční testy, které musí být splněny, aby valná hromada kapitálové korporace mohla rozhodnout o rozdělení zisku či jiných vlastních zdrojů.


08 prosinec

O přeměnách obchodních společností v aktuálním Auditoru

Pro členy

Editorka čísla, které právě držíte v rukou, Jana Skálová, si o aktuálním vývoji přeshraničních fúzí a rozdělení společností povídala s prof. Janem Dědičem.

20 listopad

Prezidium KAČR zůstává do konání řádného sněmu ve stejném složení

Dne 19. listopadu potvrdil Výkonný výbor KA ČR prodloužení mandátu stávajícím členům Prezidia až do konání řádného sněmu na jaře příštího roku. Prezidentkou nadále zůstává Irena Liškařová, Jiří Pelák pokračuje jako první viceprezident a Pavel Kulhavý jako viceprezident.
07 listopad

Byly vypsány náhradní termíny zkoušek

Komora

Náhradní termíny zrušených dílčích zkoušek:

  • Finanční účetnictví I - 16. prosince 2020
  • Auditing II - 17. prosince 2020
  • Manažerské účetnictví - 11. prosince 2020
Zkoušky se uskuteční pouze pokud budou rozvolněna současná omezení.

 

06 listopad

Jste připraveni na ESEF?

Pro členy

Jak implementovat ESEF? A jak má splnění požadavků ESMA ověřovat auditor? To vše se dozvíte v článku Ladislava Mejzlíka ESEF – European Single Electronic Format v novém čísle časopisu Auditor zaměřeném na účetní závěrky v XBRL a ESEF.

04 listopad

Zveřejňujeme ukázky ze spisu auditora

Pro členy

V části Předpisy a metodika - Metodická podpora - Ukázky ze spisu auditora naleznete první část ukázek.

02 listopad

Zrušení sněmu auditorů

Komora
Pro členy

Výkonný výbor na svém zasedání 2. listopadu 2020  rozhodl o zrušení sněmu Komory auditorů ČR, který byl naplánovaný na 19. listopad 2020.
Důvodem zrušení Sněmu je přetrvávající pandemická situace, která vyústila ve vyhlášení nouzového stavu a přijetí restriktivních opatření, které konání Sněmu neumožňují. Sněm bude svolán, jakmile to situace umožní, nejdříve však v prvním kvartálu roku 2021.