Archiv aktualit


04 březen

Doporučení Komory auditorů ČR pro auditory při vydávání zpráv auditora k účetním závěrkám v souvislosti se současnou situací v Ruské federaci, na Ukrajině a v dalších dotčených zemích

Komora
Pro členy

Komora auditorů ČR zveřejňuje své Doporučení při vydávání zpráv auditora k účetním závěrkám v souvislosti se současnou situací v Ruské federaci, na Ukrajině a v dalších dotčených zemích.
23 únor

Hugo a Sally se baví o auditu

Pro členy

Už více jak čtyři roky se H&S baví o auditu. Krátké a srozumitelné návody vedené jako rozhovor jsou nyní k dispozici abecedně seřazené ve sborníku. Ke stažení je v sekci  Vzdělávání a publikace / Vydaná čísla / Mimořádné přílohy časopisu Auditor.

21 únor

Mezinárodní standardy řízení kvality

Pro členy

Komora auditorů zveřejňuje překlad mezinárodních standardů řízení kvality ISQM 1 "Řízení kvality u firem provádějících audity nebo prověrky účetních závěrek, ostatní ověřovací zakázky či zakázky na související služby", ISQM 2 "Kontroly kvality zakázky" a revidovaného ISA 220 "Řízení kvality auditu účetní závěrky".


11 únor

O nové možnosti zveřejňování účetních závěrek

Pro členy

První číslo letošního Auditora jsme věnovali daňovým novinkám a jednou z takových novinek je možnost podávat účetní závěrku obsaženou v daňovém přiznání příslušnému rejstříkovému soudu prostřednictvím správce daně z příjmů.
26 leden

Vypořádání připomínek k návrhu příkladu zprávy auditora k zahajovací rozvaze

Komora
Pro členy

Zveřejňujeme vypořádání připomínek.


18 leden

Příklad zprávy auditora k zahajovací rozvaze

Komora
Pro členy

V části Metodika - Metodické pomůcky - Zprávy auditora byl zveřejněn příklad zprávy auditora k zahajovací rozvaze.

05 leden

Zveřejňujeme další ukázky ze spisu auditora

Pro členy

V části Metodika - Ukázky ze spisu auditora naleznete další část ukázek.

29 prosinec

Metodická pomůcka k uplatňování Etického kodexu platného od 15. června 2021

Pro členy

Doporučujeme auditorům řídit se touto metodickou pomůckou.
02 prosinec

Informace k fungování úřadu od 6. prosince 2021

Komora

Vzhledem k přetrvávající covidové situaci bude úřad KA ČR od 6. prosince 2021 fungovat v omezeném režimu. Preferovaný způsob komunikace je elektronickou formou, v případě osobního jednání vás žádáme o předchozí domluvu.

01 prosinec

Aktualizace metodické pomůcky k AML

Komora
Legislativa

Byla provedena aktualizace metodické pomůcky pro postup auditorů při zamezování legalizace výnosů z trestné činnosti a financování terorismu. Pomůcka byla schválena Výkonným výborem s účinností od 30. listopadu 2021.