Archiv aktualit


14 červen

Insolvence a likvidace – téma pátého čísla časopisu Auditor

Pro členy

Hned první tematický článek aktuálního Auditora s názvem Insolvenční řízení a porušení předpokladu trvání podniku v dohledné budoucnosti autorů Moniky Randákové a Jiřího Peláka nabídne podrobný přehled o postupech při insolvenčním řízení. A další články k tomuto tématu následují, přejeme inspirativní čtení.

08 červen

Výroční finanční zpráva pro emitenty

Legislativa

Dne 29. dubna 2022 byl ve Sbírce zákonů zveřejněn zákon č. 96/2022 Sb., kterým se mění některé zákony v oblasti finančního trhu zejména v souvislosti s implementací předpisů Evropské unie týkajících se unie kapitálových trhů. Součástí novelizovaných právních předpisů je také zákon č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů a dále zákon č. 93/2009 Sb., o auditorech, ve znění pozdějších předpisů.

09 květen

Auditor č. 4 se věnuje auditní stopě a dalším problémům auditu

Pro členy

Čtvrté číslo Auditora je věnováno vybraným problémům auditu. O jednom z nich se ve svém článku rozepsal člen Dozorčí komise KA ČR Václav Moll, věnuje se v něm auditní stopě.

12 duben

Výzva auditorům ověřujícím výnosy či příjmy pro účely zemědělských dotací

Pro členy

Na společném jednání zástupců Komory auditorů ČR (KA ČR), Ministerstva zemědělství ČR (MZe) a Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF), které se uskutečnilo 6. dubna 2022, se diskutovalo o možnostech vyjádření auditora k výnosům, resp. příjmům, ze zemědělské činnosti pro účely zemědělských dotací.

12 duben

IFRS – téma třetího čísla letošního Auditora

Pro členy

Třetí letošní číslo časopisu Auditor jsme věnovali mezinárodním standardům účetního výkaznictví. Jejich aktuální vývoj představil ve svém článku David Svoboda.
05 duben

Vykazování peněžních prostředků u Sberbank CZ

Komora
Pro členy

Zveřejňujeme stanovisko k vykazování peněžních prostředků u Sberbank CZ v účetních závěrkách s rozvahovým dnem 28. 2. 2022 a později.
29 březen

Vyjádření ke zjištění MF ČR z dozoru nad přezkoumáním hospodaření ÚSC prováděném auditory

Pro členy

Zveřejňujeme vyjádření výboru pro veřejný sektor ke zjištění MF ČR z dozoru nad přezkoumáním hospodaření ÚSC prováděném auditory.
16 březen

Accountancy Europe k dopadům války na Ukrajině

Pro členy

Accountancy Europe zveřejnila materiál "War in Ukraine - what European Accountants need to know".

 

07 březen

Ukončení vedení seznamu výrobců s hlavním předmětem činnosti zemědělská výroba

Pro členy

Dle novely zákona č. 165/2012 Sb. již nemá Ministerstvo zemědělství ČR zmocnění ohledně určení hlavního předmětu činnosti zemědělská výroba a způsobu vedení seznamu výrobců s tímto hlavním předmětem činnosti.

04 březen

Doporučení Komory auditorů ČR pro auditory při vydávání zpráv auditora k účetním závěrkám v souvislosti se současnou situací v Ruské federaci, na Ukrajině a v dalších dotčených zemích

Komora
Pro členy

Komora auditorů ČR zveřejňuje své Doporučení při vydávání zpráv auditora k účetním závěrkám v souvislosti se současnou situací v Ruské federaci, na Ukrajině a v dalších dotčených zemích.