Archiv aktualit


19 leden

Zveřejněna metodická pomůcka pro SME/SMP

Komora

KA ČR zveřejnila metodickou pomůcku pro malé a střední podniky a auditorské praxe (SME/SMP).

10 leden

Novela zákona o účetnictví – nefinanční informace

Legislativa
Účetnictví

Dne 30. prosince 2016 byl ve Sbírce zákonů v částce 185 vyhlášen zákon č. 462/2016 Sb., kterým se mění zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o účetnictví).

29 listopad

Schválené vnitřní předpisy a usnesení XXV. sněmu

Komora
Sněm

XXV., náhradní sněm Komory auditorů České republiky, který se konal 21. listopadu v Praze, schválil vnitřní předpisy, dvě novely etického kodexu, aplikační doložky k ISA 700 a 720 jako auditorské standardy, účetní závěrku za rok 2015 a rozpočet komory na rok 2017.
22 listopad

Sněm auditorů – Irena Liškařová opět zvolena prezidentkou Komory auditorů ČR

Komora
Sněm
Tisk.zpráva

V pondělí 21. listopadu se konal v pražském hotelu Olšanka XXV. sněm auditorů, který měl na programu schvalování zpráv o činnosti, schvalování změn profesních předpisů a volby poloviny členů výkonného výboru. Prezidentkou komory byla opět zvolena Ing. Irena Liškařová, prvním viceprezidentem se stal Ing. Jiří Pelák, Ph.D. a viceprezidentem je nadále Ing. Pavel Kulhavý.

17 říjen

Seminář k novému pojetí zprávy auditora

Ve středu 23. listopadu se od 9 do 13 hodin v prostorách České národní banky v Praze uskuteční seminář na téma „Nové pojetí zprávy auditora“. Pozvánku s programem naleznete zde.

KAPACITA SEMINÁŘE JE NAPLNĚNA.

27 září

Příklad přílohy v účetní závěrce pro rok 2016

Účetnictví

V části Předpisy a metodika / Metodická podpora je auditorům k dispozici „Příklad přílohy v účetní závěrce pro rok 2016“ a "Příklad formulářů účetních výkazů pro rok 2016".

21 září

7. ročník odborného semináře NÚR

Národní účetní rada pořádá v pátek 2. prosince 2016 v době od 9.00 do 16.00 hodin ve Vencovského aule Vysoké školy ekonomické v Praze již 7. ročník odborného semináře zaměřeného na aktuální problémy účetnictví, daní a auditu.

Pozvánku spolu s programem semináře a informací k on-line přihlašování na seminář naleznete ZDE.

 

29 červen

Upozornění na zneužití jména a čísla oprávnění auditora Ing. Milana Sotony, ev. č. 1759

Komora

Komora auditorů ČR znovu upozorňuje, že došlo k opakovanému zneužití jména a čísla oprávnění auditora Ing. Milana Sotony, ev. č. 1759. Doporučujeme všem, kteří mají vyhotovenou auditorskou zprávu podepsanou uvedeným auditorem, aby ho kontaktovali a ověřili si, že jejich auditorská zpráva je podepsaná skutečně auditorem Milanem Sotonou. Kontakty na něj je možné nalézt v rejstříku auditorů.

23 červen

Upozornění na zřizování datových schránek statutárním auditorům

Legislativa
Pro členy

Komora auditorů ČR upozorňuje auditory na to, že v návrhu projednávané novely zákona o auditorech se nově vyskytuje povinnost pro všechny statutární auditory mít zřízenou datovou schránku. Obracíme se na všechny statutární auditory s výzvou, aby v této otázce nepodnikali žádné samostatné kroky, neboť datové schránky budou zřízeny všem úřední cestou, a to bezplatně.

22 červen

Evropské nařízení o požadavcích na povinný audit subjektů veřejného zájmu nabylo účinnosti

Legislativa

Dne 17. června 2016 nabylo účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 537/2014 ze dne 16. dubna 2014, o specifických požadavcích na povinný audit subjektů veřejného zájmu.