Archiv aktualit


27 únor

O vedení účetnictví zahraniční pobočky v Auditoru č. 1

Komora
Pro členy
Sněm

V letošním prvním čísle časopisu Auditor si, kromě jiných článků na téma kurzových rozdílů, můžete přečíst článek Jiřího Peláka o vedení účetnictví zahraniční pobočky.

28 leden

Auditor č. 10 jako nostalgická vzpomínka na počátky profese

Komora
Pro členy
Sněm

V polovině ledna jste dostali do svých schránek poslední číslo časopisu Auditor roku 2018. Jak jste se mohli v úvodním slově prezidentky KA ČR dočíst, listopadové oslavy 25. výročí založení komory oslavil časopis vzpomínkovou "retroobálkou" odkazující na první čísla časopisu, který začal vycházet již v roce 1992 ještě pod hlavičkou Unie auditorů ČR. 


 

17 prosinec

KA ČR a ICAEW v prosinci podepsaly Memorandum o porozumění

Pro členy

Komora auditorů České republiky (KA ČR) a Institut autorizovaných účetních znalců Anglie a Walesu (Institute of Chartered Accountants in England and Wales, ICAEW) oznamují, že nové Memorandum o porozumění mezi oběma profesními organizacemi bylo podepsáno ve středu 12. prosince 2018.

10 prosinec

Návod na výnosy z Auditora č. 9

Pro členy

Od 1. ledna 2018 je účinný IFRS 15, který nahradil IAS 11 a IAS 18. Článek v aktuálním čísle Auditora s názvem Kdy je realizován výnos podle IFRS 15? se zaměřil na uznání výnosů při plnění smluvní povinnosti.

14 listopad
12 listopad

A zase ten bitcoin

Pro členy

O kryptoměnách v poslední době píšeme v časopise často. Osmé číslo Auditora s tématem IT v auditu proto nemůže být výjimkou. Tentokrát si David Procházka a Jaroslava Roubíčková vzali k ruce IFRS.

27 září

Jak se správně ptát při auditu účetních odhadů

Pro členy

Nad tím se zamýšlí první tematický článek poprázdninového čísla Auditora, které se věnuje odhadům v účetnictví. Autorka článku Anna Bezděková doporučuje začít „ve vlastní hlavě“.


25 září

Corporate Governance pohledem externího a interního auditora

Pro členy

Ve čtvrtek 20. září se v sídle Nejvyššího kontrolního úřadu uskutečnila konference na téma správy společností a jejich kontroly (Corporate Governance) pohledem externího a interního auditu. 

Více si můžete přečíst ZDE.

16 červenec

Corporate governance v letním čísle Auditora

Pro členy

K tématu aktuálního čísla patří i příspěvek Moniky Zahálkové, výkonné ředitelky CIoD, neboli Institutu členů správních orgánů.
14 červen

Daňové výhledy v Auditorovi č. 5

Pro členy

V minulém čísle časopisu jsme se zaměřili na aktuální daňové otázky. V tomto čísle, které už možná držíte v rukou, si můžete přečíst, co nás v této oblasti čeká, nebo o daňovém pohledu na karuselové obchody či kryptoměny.