Archiv aktualit


25 duben

Národní účetní rada ve čtvrtém čísle časopisu Auditor

Pro členy

Na počátku dubna oslavila NÚR své dvacáté narozeniny. Při této příležitosti se redakční rada Auditora rozhodla celé číslo věnovat jejím interpretacím. Hned v prvním článku, jehož autorkou je Kateřina Polachová, si můžete přečíst, které konkrétní interpretace používají nejčastěji auditoři a kterým dávají přednost účetní.

17 duben

Sólista, velká čtyřka nebo pracovat pro malou společnost? Odpovědi hledejte v aktuálním Auditorovi.

Pro členy

Třetí číslo letošního Auditora se zaměřilo na řízení auditorské společnosti a základní otázkou, kterou si asi položí každý současný nebo budoucí auditor je, jestli pracovat samostatně nebo jakou společnost si vlastně vybrat.

10 duben

Národní účetní rada oslavila 20 let od svého vzniku

Komora

Slavnostní setkání při příležitosti 20. výročí založení NÚR se konalo ve čtvrtek 4. dubna v sídle Senátu Parlamentu ČR ve Valdštejnském paláci. 

25 březen

Odpovězte NÚR na několik otázek, jak vám pomáhají její interpretace

Pro členy

Národní účetní rada slaví letos 20 let svého trvání. Jednou z jejích hlavních aktivit je vydávání interpretací k českým účetním předpisům.

19 březen

V Auditoru č. 2 si přečtěte o obchodních korporacích

Pro členy

Číslo, které právě držíte v rukou, je pestrou směsí článků o obchodních korporacích a obchodním právu z mnoha úhlů pohledu na toto téma. Jedním z nich je i článek od Petra Čecha.

27 únor

O vedení účetnictví zahraniční pobočky v Auditoru č. 1

Komora
Pro členy
Sněm

V letošním prvním čísle časopisu Auditor si, kromě jiných článků na téma kurzových rozdílů, můžete přečíst článek Jiřího Peláka o vedení účetnictví zahraniční pobočky.

28 leden

Auditor č. 10 jako nostalgická vzpomínka na počátky profese

Komora
Pro členy
Sněm

V polovině ledna jste dostali do svých schránek poslední číslo časopisu Auditor roku 2018. Jak jste se mohli v úvodním slově prezidentky KA ČR dočíst, listopadové oslavy 25. výročí založení komory oslavil časopis vzpomínkovou "retroobálkou" odkazující na první čísla časopisu, který začal vycházet již v roce 1992 ještě pod hlavičkou Unie auditorů ČR. 


 

17 prosinec

KA ČR a ICAEW v prosinci podepsaly Memorandum o porozumění

Pro členy

Komora auditorů České republiky (KA ČR) a Institut autorizovaných účetních znalců Anglie a Walesu (Institute of Chartered Accountants in England and Wales, ICAEW) oznamují, že nové Memorandum o porozumění mezi oběma profesními organizacemi bylo podepsáno ve středu 12. prosince 2018.

10 prosinec

Návod na výnosy z Auditora č. 9

Pro členy

Od 1. ledna 2018 je účinný IFRS 15, který nahradil IAS 11 a IAS 18. Článek v aktuálním čísle Auditora s názvem Kdy je realizován výnos podle IFRS 15? se zaměřil na uznání výnosů při plnění smluvní povinnosti.

14 listopad