Archiv aktualit


16 březen

UPOZORNĚNÍ – Dozorčí komise odkládá březnové kontroly kvality

Kontrola
Pro členy

Dozorčí komise KA ČR odložila s okamžitou platností veškeré kontroly kvality naplánované na březen 2020.

06 březen

Víte, co čekat od výboru pro audit?

Pro členy

V novém čísle auditora o tom podává přehled Stanislav Staněk, aby auditorům usnadnil orientaci v zakázkách pro subjekty veřejného zájmu

18 únor

A2 VpA

 

17 únor

Metodická pomůcka pro audit společností připravujících účetní závěrku podle IFRS

Komora
Pro členy

Komora auditorů ČR zveřejnila Metodickou pomůcku pro audit společností připravujících účetní závěrku podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví dle stavu k 1. lednu 2020.

07 únor

Praní špinavých peněz – jak to vidí FAÚ

Pro členy

V článku o opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti vás Finanční analytický útvar seznámí s požadavky, které na auditory coby povinné osoby klade AML zákon.

20 leden

Metodická pomůcka pro provádění auditu konsolidované účetní závěrky SME/SMP

Komora
Pro členy

Komora auditorů ČR zveřejnila Metodickou pomůcku pro provádění auditu konsolidované účetní závěrky menších konsolidačních celků.

 

10 leden

Zobrazení výzkumu a vývoje v českém účetnictví

Pro členy

Poslední číslo Auditora roku 2019 je věnováno veřejnému sektoru, školství a výzkumu. A účetnímu zobrazení výzkumu a vývoje v českém účetnictví se také věnuje příspěvek Marka Jošta.

04 prosinec

Co auditora zajímá ve výroční zprávě?

Pro členy

Primární úlohou auditora je ověření účetní závěrky. Výroční zprávy však kromě závěrky osahují i další informace a na ty se zaměřil článek Michala Štěpána v letošním devátém Auditorovi.

26 listopad

Rozpočet KA ČR na rok 2020

Komora
Pro členy

Sněm Komory auditorů ČR, který se konal 20. listopadu 2018, uložil Výkonnému výboru sestavit rozpočet komory na rok 2020 a tento rozpočet zveřejnit do konce listopadu na webových stránkách komory. Na finální verzi rozpočtu se podívejte zde.

18 listopad

Metodická pomůcka pro nestátní nevýdělečné organizace

Komora
Pro členy

Výbor pro veřejný sektor připravil a na listopadovém jednání schválil aktualizovanou Metodickou pomůcku k poskytování auditorských služeb u nestátních nevýdělečných organizací.