Archiv aktualit


01 březen

Aktualizace Doporučení KAČR k vyjadřování auditora o souladu s požadavky nařízení o ESEF

Pro členy

Na základě praktických zkušeností s aplikací nařízení o ESEF v oblasti značkování bylo aktualizováno "Doporučení Komory auditorů České republiky k vyjadřování auditora o souladu s požadavky nařízení o ESEF".
09 únor

Série IFAC o řízení kvality: Implementace v malých firmách

IFAC
Pro členy

Komora auditorů zveřejňuje překlad prvního dílu ze série materiálů IFAC o řízení kvality: Implementace v malých firmách.
03 únor

Očekávaná úloha auditora při dokládání výše příjmů/výnosů ze zemědělské činnosti pro doložení statutu aktivního zemědělce

Pro členy

Dne 12. října 2022 schválila vláda svým usnesením č. 860 Strategický plán společné zemědělské politiky pro období 2023-2027. Na základě této strategie se v nejbližší době očekává schválení nového nařízení vlády o stanovení některých podmínek poskytování přímých plateb zemědělcům a vydání metodického materiálu pro žadatele o přímé platby Státním zemědělským intervenčním fondem („SZIF“).

31 leden

Stanovisko ČNB ke zprávě auditora podle § 12e zákona o kapitálovém trhu

Pro členy

Na základě žádosti ČNB zveřejňujeme její stanovisko ke zprávě auditora podle § 12e zákona o podnikání na kapitálovém trhu.
31 leden

Dohoda mezi KA ČR a MPO k požadavkům na zprávu auditora v rámci programu podpory na zvýšené náklady na energie

Pro členy

Dne 31. ledna 2023 proběhlo online jednání mezi Prezidiem KA ČR a zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky (MPO). Předmětem tohoto jednání byla diskuze nad stanoviskem KA ČR a některými dalšími požadavky MPO vztahujícími se ke zprávě auditora vydávané v rámci programu podpory na zvýšené náklady na energie.
27 leden

Jak na zapomenuté heslo na webu KA ČR?

Pro členy

Pokud máte problémy s přihlášením na web komory, naleznete v tomto příspěvku snadný návod.

24 leden

Upozornění - NEXIA AP a.s.

Pro členy

Informace o dokumentech zveřejněných společností NEXIA AP a.s.

12 leden

Vstupuje v platnost nový mezinárodní standard pro řízení kvality ISQM 1

Pro členy

Dne 15. prosince 2022 vstoupil v platnost nový mezinárodní standard pro řízení kvality ISQM 1 Řízení kvality u firem provádějících audity nebo prověrky účetních závěrek, ostatní ověřovací zakázky či zakázky na související služby.

06 leden

Následné události jako téma Auditora č. 10

Pro členy

Právě jste dostali poslední loňské číslo Auditora, které je věnováno tzv. následným událostem. Výrazným přispěvatelem do tohoto čísla byl Michal Štěpán, který se kromě nesprávností a jejich dopadů do zpráv auditora věnoval následným událostem a principu nepřetržitého trvání.

Inspirativní čtení přeje redakce

03 leden

Upozornění pro uchazeče o auditorské zkoušky

Pro členy

Upozornění na změnu poplatků a stanovení termínů nahlížení do výsledků hodnocení u dílčích částí auditorké zkoušky v roce 2023.