Archiv aktualit


04 říjen

Nefinanční reporting tématem Auditora č. 7

Pro členy

O důležitosti nefinančního reportingu si přečtěte v Auditoru č. 7.

18 září

Novela zákona o účetnictví a zákona o auditorech

Legislativa

V rámci projednávání vládního návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s konsolidací veřejných rozpočtů (Sněmovní tisk 488), byla prostřednictvím pozměňovacího návrhu načtena také novela zákona o účetnictví a zákona o auditorech s předpokládanou účinností od 1. ledna 2024.

12 září

Webináře IAASB k návrhu mezinárodního standardu ISSA 5000

IFAC

IAASB zveřejnila na svých webových stránkách návrh mezinárodního standardu ISSA 5000 upravující ověřovací zakázky v oblasti udržitelnosti. V souvislosti s návrhem tohoto standardu pořádá v průběhu září 2023 několik webinářů.

31 srpen

Rozesílání konfirmací z e-mailu klienta

Pro členy

V sekci Metodika – Dotazy z praxe – metodika auditu naleznete stanovisko KA ČR k dotazu týkajícímu se rozesílání konfirmací z e-mailu klienta.
01 srpen

Evropské standardy pro podávání zpráv o udržitelnosti (ESRS)

Legislativa
Pro členy

Evropská komise přijala 31. 7. 2023 první sadu evropských standardů pro podávání zpráv o udržitelnosti.
10 červenec

Nové číslo časopisu: Veřejný a neziskový sektor

Pro členy

Co je to značka spolehlivosti, jaké změny proběhly v oblasti státních i evropských dotacích a jaké pokroky nastaly v mezinárodní...

07 červen

Školení ESG

Pro členy

Členové podvýboru pro ESG připravili pro auditory školení týkající se problematiky ESG. Videokurz je pro členy zdarma a započítává se 1h do KPV. Videokurz si vykáže auditor v rámci vlastního Přehledu účasti auditora na profesním vzdělávání za rok 2023 (ve sloupci "Jiné vzdělávací akce") a není třeba samostatného oznámení Komoře.

01 květen

Konference: Jste připraveni na ESG?

Komora
Pro členy

KA ČR a FFÚ VŠE v Praze vás zvou na konferenci pořádanou 1. června 2023 od 13 do 17 hodin v Likešově aule VŠE v Praze. Přijďte zjistit, co znamená ESG a zpráva o udržitelnosti a jaká bude role auditora při jejím ověřování. 

11 duben

Interpretace NÚR v aktuálním Auditorovi

Pro členy

Ode dneška najdete na webu nové číslo časopisu Auditor zaměřené na interpretace Národní účetní rady. Ze všech článků, které číslo obsahuje, si dovolujeme vybrat článek zaměřený na opravy chyb, změny odhadů a změny metod. Přejeme vám užitečné čtení! 

30 březen

Vyúčtování příspěvků pro rok 2023 se podává do 31. března 2023

Komora
Pro členy

Termín pro zaslání vyplněného formuláře Vyúčtování příspěvků do Komory auditorů ČR je stanoven dle § 3 Příspěvkového řádu KA ČR, schváleného sněmem v listopadu 2018, do 31. března 2023. Vyúčtování příspěvků podávají na Komoru všichni auditoři a auditorské společnosti. Tato povinnost pro auditory vyplývá z ustanovení zákona o auditorech č. 93/2009 Sb. a v návaznosti z § 3 odst. 1, 2 a 3 Příspěvkového řádu KA ČR.