Archiv aktualit


22 listopad

Sněm auditorů – Irena Liškařová opět zvolena prezidentkou Komory auditorů ČR

Komora
Sněm
Tisk.zpráva

V pondělí 21. listopadu se konal v pražském hotelu Olšanka XXV. sněm auditorů, který měl na programu schvalování zpráv o činnosti, schvalování změn profesních předpisů a volby poloviny členů výkonného výboru. Prezidentkou komory byla opět zvolena Ing. Irena Liškařová, prvním viceprezidentem se stal Ing. Jiří Pelák, Ph.D. a viceprezidentem je nadále Ing. Pavel Kulhavý.

17 říjen

Seminář k novému pojetí zprávy auditora

Ve středu 23. listopadu se od 9 do 13 hodin v prostorách České národní banky v Praze uskuteční seminář na téma „Nové pojetí zprávy auditora“. Pozvánku s programem naleznete zde.

KAPACITA SEMINÁŘE JE NAPLNĚNA.

27 září

Příklad přílohy v účetní závěrce pro rok 2016

Účetnictví

V části Předpisy a metodika / Metodická podpora je auditorům k dispozici „Příklad přílohy v účetní závěrce pro rok 2016“ a "Příklad formulářů účetních výkazů pro rok 2016".

21 září

7. ročník odborného semináře NÚR

Národní účetní rada pořádá v pátek 2. prosince 2016 v době od 9.00 do 16.00 hodin ve Vencovského aule Vysoké školy ekonomické v Praze již 7. ročník odborného semináře zaměřeného na aktuální problémy účetnictví, daní a auditu.

Pozvánku spolu s programem semináře a informací k on-line přihlašování na seminář naleznete ZDE.

 

29 červen

Upozornění na zneužití jména a čísla oprávnění auditora Ing. Milana Sotony, ev. č. 1759

Komora

Komora auditorů ČR znovu upozorňuje, že došlo k opakovanému zneužití jména a čísla oprávnění auditora Ing. Milana Sotony, ev. č. 1759. Doporučujeme všem, kteří mají vyhotovenou auditorskou zprávu podepsanou uvedeným auditorem, aby ho kontaktovali a ověřili si, že jejich auditorská zpráva je podepsaná skutečně auditorem Milanem Sotonou. Kontakty na něj je možné nalézt v rejstříku auditorů.

23 červen

Upozornění na zřizování datových schránek statutárním auditorům

Legislativa
Pro členy

Komora auditorů ČR upozorňuje auditory na to, že v návrhu projednávané novely zákona o auditorech se nově vyskytuje povinnost pro všechny statutární auditory mít zřízenou datovou schránku. Obracíme se na všechny statutární auditory s výzvou, aby v této otázce nepodnikali žádné samostatné kroky, neboť datové schránky budou zřízeny všem úřední cestou, a to bezplatně.

22 červen

Evropské nařízení o požadavcích na povinný audit subjektů veřejného zájmu nabylo účinnosti

Legislativa

Dne 17. června 2016 nabylo účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 537/2014 ze dne 16. dubna 2014, o specifických požadavcích na povinný audit subjektů veřejného zájmu.

30 květen

Schůzka auditorských komor zemí Visegrádské čtyřky

Tisk.zpráva

 Ve dnech 25. – 27. května se v Praze uskutečnilo každoroční, v pořadí již šestnácté setkání představitelů auditorských komor zemí Visegrádské čtyřky (V4), jehož se zúčastnili i zástupci Mezinárodní federace účetních (IFAC) a Federace evropských účetních (FEE). Prezentace vystupujících naleznete v uzavřené části pro členy.

18 duben

Konzultace MPO

Ministerstvo průmyslu a obchodu nabízí auditorům, kteří mají zkušenosti z teritoria Austrálie či Nového Zélandu, možnost zapojit se do veřejné konzultace o budoucích hospodářských vztazích EU s těmito zeměmi. Bližší informace včetně dotazníku k vyplnění jsou uvnitř článku.

21 březen

Upozornění na pozbytí platnosti oprávnění č. 1753 statutární auditorky Ing. Blanky Sítařové

Komora

Komora auditorů ČR upozorňuje, že statutární auditorka Ing. Blanka Sítařová, IČO 65300343, se sídlem Jugoslávská 596/27, 613 00, Brno - Černá Pole, ev. č. oprávnění 1753, není od 26. března 2015 oprávněna vykonávat auditorskou činnost, neboť k tomuto datu pozbylo platnosti její auditorské oprávnění.