Archiv aktualit


25 červen

Výklad pojmu "veřejná instituce"

Pro členy

Podle judikátu Ústavního soudu je pod pojem veřejné instituce podle zákona
č. 106/1999 Sb. zahrnuta také jakákoliv obchodní společnost, jejímž stoprocentním vlastníkem je stát, případně veřejnoprávní korporace.

24 červen

Účetní závěrka KA ČR za rok 2018 byla právě zveřejněna

Komora
Pro členy

Účetní závěrka KA ČR za rok 2018 je přístupná na webu komory zároveň se zprávou nezávislého auditora o auditu účetní závěrky.

18 červen

Metodická pomůcka k uplatňování Etického kodexu platného od 15. června 2019

Pro členy

Tato metodická pomůcka je oficiálním výkladem Komory auditorů k aplikaci ustanovení koncepčního rámce nového Etického kodexu uvedeného v oddílu 120 v oblasti poskytování a přijímání darů a pohostinnosti.
18 červen

Zpráva o věcných zjištěních pro prokázání skutečnosti, že se nejedná o podnik v obtížích

Pro členy

Komora auditorů ČR připravila Metodický pokyn k vyhotovení "Zprávy o věcných zjištěních pro prokázání skutečnosti, že se nejedná o podnik v obtížích".

14 červen

Aktuality z Accountancy Europe

Pro členy

Oddělení metodiky začalo ve své sekci publikovat aktuality z Accountancy Europe. Podívat se můžete zde.

29 květen

Co se vlastně změnilo v novém Etickém kodexu KA ČR? Odpověď najdete v novém Auditorovi.

Pro členy

Páté vydání časopisu Auditor se zaměřuje na nový Etický kodex i auditorskou etiku obecně – například v kontextu moderních technologií nebo v průběhu času.

21 květen

Jak zmenšit rozdíly mezi očekáváním veřejnosti a smyslem a cílem auditu?

Pro členy

Nad touto otázkou se v úterý 14. května odpoledne setkali na úřadu KA ČR zástupci komory a ACCA (the Association of Chartered Certified Accountants). Pracovního setkání se zúčastnili také zástupci Ministerstva financí ČR, Rady pro veřejný dohled nad auditem, Vysoké školy ekonomické v Praze a Masarykovy univerzity v Brně.

30 duben

Zpráva o věcných zjištěních k prokázání statutu výrobce s hlavním předmětem činnosti zemědělská výroba

Pro členy

Komora auditorů ČR připravila Metodický pokyn k vyhotovení "Zprávy o věcných zjištěních k prokázání statutu výrobce s hlavním předmětem činnosti zemědělská výroba".

25 duben

Národní účetní rada ve čtvrtém čísle časopisu Auditor

Pro členy

Na počátku dubna oslavila NÚR své dvacáté narozeniny. Při této příležitosti se redakční rada Auditora rozhodla celé číslo věnovat jejím interpretacím. Hned v prvním článku, jehož autorkou je Kateřina Polachová, si můžete přečíst, které konkrétní interpretace používají nejčastěji auditoři a kterým dávají přednost účetní.

17 duben

Sólista, velká čtyřka nebo pracovat pro malou společnost? Odpovědi hledejte v aktuálním Auditorovi.

Pro členy

Třetí číslo letošního Auditora se zaměřilo na řízení auditorské společnosti a základní otázkou, kterou si asi položí každý současný nebo budoucí auditor je, jestli pracovat samostatně nebo jakou společnost si vlastně vybrat.