Archiv aktualit


10 červenec

Nové číslo časopisu: Veřejný a neziskový sektor

Pro členy

Co je to značka spolehlivosti, jaké změny proběhly v oblasti státních i evropských dotacích a jaké pokroky nastaly v mezinárodní...

07 červen

Školení ESG

Pro členy

Členové podvýboru pro ESG připravili pro auditory školení týkající se problematiky ESG. Videokurz je pro členy zdarma a započítává se 1h do KPV. Videokurz si vykáže auditor v rámci vlastního Přehledu účasti auditora na profesním vzdělávání za rok 2023 (ve sloupci "Jiné vzdělávací akce") a není třeba samostatného oznámení Komoře.

01 květen

Konference: Jste připraveni na ESG?

Komora
Pro členy

KA ČR a FFÚ VŠE v Praze vás zvou na konferenci pořádanou 1. června 2023 od 13 do 17 hodin v Likešově aule VŠE v Praze. Přijďte zjistit, co znamená ESG a zpráva o udržitelnosti a jaká bude role auditora při jejím ověřování. 

11 duben

Interpretace NÚR v aktuálním Auditorovi

Pro členy

Ode dneška najdete na webu nové číslo časopisu Auditor zaměřené na interpretace Národní účetní rady. Ze všech článků, které číslo obsahuje, si dovolujeme vybrat článek zaměřený na opravy chyb, změny odhadů a změny metod. Přejeme vám užitečné čtení! 

30 březen

Vyúčtování příspěvků pro rok 2023 se podává do 31. března 2023

Komora
Pro členy

Termín pro zaslání vyplněného formuláře Vyúčtování příspěvků do Komory auditorů ČR je stanoven dle § 3 Příspěvkového řádu KA ČR, schváleného sněmem v listopadu 2018, do 31. března 2023. Vyúčtování příspěvků podávají na Komoru všichni auditoři a auditorské společnosti. Tato povinnost pro auditory vyplývá z ustanovení zákona o auditorech č. 93/2009 Sb. a v návaznosti z § 3 odst. 1, 2 a 3 Příspěvkového řádu KA ČR.
 

28 březen

Zpráva auditora o dohodnutých postupech pro účely doložení statutu aktivního zemědělce

Komora
Pro členy

Komora auditorů ČR připravila Metodický pokyn k vyhotovení "Zprávy auditora o dohodnutých postupech pro účely doložení statutu aktivního zemědělce"

 

27 březen

Implementační příručka "Tipy k uplatňování standardu ISA 315 (revidované znění 2019)"

IFAC
Pro členy

Zveřejňujeme překlad implementační příručky pro auditory, vydané IFAC „Proces identifikace a vyhodnocení rizik: Tipy k uplatňování standardu ISA 315 (revidované znění 2019)“.
22 březen

Nedostatky ve výročních zprávách investičních společností a investičních fondů

Pro členy

Komora auditorů České republiky obdržela 17. 3. 2023 dopis ČNB, ve kterém je uveden souhrn častých nedostatků zjištěných při dohledové činnosti ČNB ve výročních zprávách investičních společností a investičních fondů za kalendářní rok 2021 a účetní období končící v průběhu roku 2022. Dopis je auditorům přístupný v uzavřené části webových stránek.

21 březen

Antibyrokratický balíček II - připomínka KA ČR

Legislativa

Vláda předložila do vnějšího připomínkového řízeni Antibyrokratický balíček II obsahující návrhy dílčích legislativních změn se záměrem snížení administrativní zátěže. Jedním z předkládaných návrhů opatření je také návrh zvýšení limitů pro povinný audit uložené MF ČR. K návrhu této dílčí legislativní změny podala KA ČR zásadní připomínku
14 březen

Nové číslo časopisu se věnuje nehmotným aktivům

Pro členy

Vykazování nehmotných aktiv patří k obtížnějším oblastem účetnictví a auditu. Druhé číslo časopisu Auditor obsahuje články věnované tématu nehmotných aktiv, a to jak z pohledu právního, daňového, či účetního (včetně IFRS). Přejeme vám, abyste v nich našli informace, které vám pomohou ve vaší praxi.